1515

Angeles Bermudez-Svankvist vill in i riksdagen

Den före detta generaldirektören för Arbetsförmedlingen Angeles Bermudez-Svankvist siktar nu på att komma in i riksdagen – för Centerpartiet.
”Brinner för ett rättvist demokratiskt samhälle där människors lika rätt är i fokus”, säger hon på Centerpartiets sajt.

Bild:TT

Den hårt kritiserade Angeles Bermudez-Svankvist avgick som generaldirektör för Arbetsförmedlingen i augusti 2013. Hon hade länge kritiserats för sin ledarstil och för att myndigheten inte uppnådde de resultat som regeringen ställde. En kort tid innan hon avgick avslöjades det också att Angeles Bermudez-Svankvist använt sin tjänstetelefon utomlands och Arbetsförmedlingen hade fått en telefonräkning på 311.000 kronor.

Efter sin tid som generaldirektör har Angeles Bermudez-Svankvist bland annat jobbat på Migrationsverket. Men nu tar hon nästa steg i karriären och satsar på att komma in i riksdagen för Centerpartiet efter valet 2018. Hon finns med på Centerpartiet Stockholms lista över riksdagskandidater som nyligen publicerades på partiets sajt.

På sajten skriver hon bland annat att hon ”har erfarenhet av samhällsbärande uppdrag inom olika samhällssektorer” och ”har bred kunskap av skola, vård, omsorg, brinner för ungas möjligheter till utveckling”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?