ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Finansministern vill se nytt EU-samarbete mot korruption

  • ”Vi måste se till att skattebetalarnas pengar hamnar där de är avsedda. Det handlar om legitimiteten för EU men också för skattebetalningar”, säger Magdalena Andersson. Foto: Emma-Sofia Olsson

Socialdemokraterna vill tillsätta en ny arbetsgrupp som ska arbeta mot korruption i EU. Gruppen är tänkt att ligga under den Europeiska åklagarmyndigheten och fokusera på förbyggande åtgärder.

”Gruppen ska samarbeta med regeringar i länder som har större problem med felaktiga utbetalningar. Det kan handla om att bygga upp administrativa rutiner eller transparens och öppenhet”, säger finansminister Magdalena Andersson till TT.

Drygt 30 miljarder kronor om året betalas ut felaktigt i unionen, enligt Magdalena Andersson som säger att S ska försöka driva igenom förslaget i EU-parlamentet efter valet.

”Vi måste se till att skattebetalarnas pengar hamnar där de är avsedda. Det handlar om legitimiteten för EU men också för skattebetalningar”, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer