Annons

Andersson öppnar för samarbete med L och C

Finansminister Magdalena Andersson är likt statsministern överraskad av Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel om parlamentariskt samarbete med Sverigedemokraterna.

Finansminister Magdalena Andersson (S).
Finansminister Magdalena Andersson (S).Bild:Joey Abrait

När TT träffar henne på ett hotell i Davos, där hon deltar på Världsekonomiskt forums årsmöte, säger hon att utspelet kan öppna dörren för mer blocköverskridande samarbete mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

"Det är möjligt att det här kan innebära att det kan bli sådana öppningar. Det tror jag vore bra för Sverige. Jag tror Sverige skulle må bra och svensk ekonomi skulle må bra av mer samarbete", säger hon.

Hon tillägger att det är viktigt att vara ödmjuk inför det komplicerade parlamentariska läget i Sverige.

"Det är just därför som vi har gjort bedömningen att blockpolitiken kanske inte är den bästa vägen framåt, utan att vi gärna vill se blocköverskridande samarbete."


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?