1515
Annons

Andersson om Danmark: "Fruktansvärda nyheter"

”Fruktansvärt” och ”vidrigt” – dödsskjutningen i Köpenhamn väcker reaktioner bland svenska politiker.

”Det är fruktansvärda nyheter från Köpenhamn. Vi följer naturligtvis utvecklingen och jag tänker naturligtvis på alla danskar˝, säger statsminister Magdalena Andersson (S) efter sitt tal i Almedalen i Visby.

Magdalena Andersson vid en presskonferens i Visby tidigare på söndagen.
Magdalena Andersson vid en presskonferens i Visby tidigare på söndagen.Foto:Jack Mikrut

Senare på söndagskvällen, i SVT:s Aktuellt, sade Magdalena Andersson att hon har varit i kontakt med sin danska kollega Mette Frederiksen (S).

˝Jag har precis hört av mig till Danmarks statsminister för att visa mitt och Sveriges deltagande i den här svåra situationen. Jag har också erbjudit hjälp, om det är något vi kan stödja Danmark med nu”, säger hon.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som också deltar i Aktuellt, kallar det för ”helt förfärligt”.

”Vi vet, så vitt jag vet, inget alls om vad som har hänt. Men det är helt förfärligt. Vi tänker alla på de som har drabbats av detta”, säger han. 

Utrikesminister Ann Linde (S) kallar det för ”fruktansvärda nyheter”.

”Jag tänker på drabbade och deras anhöriga. Sverige står i solidaritet med Danmark. UD följer situationen och har i nuläget ingen information om skadade eller omkomna svenskar”, skriver Linde på Twitter.

Många av riksdagens partiledare har kommenterat händelsen på Twitter.

”Ännu en meningslös och vidrig masskjutning. Nu i Köpenhamn. Alla tankar till offren och deras anhöriga”, skriver Liberalernas ledare Johan Pehrson.

”Fruktansvärda rapporter om skottlossning i Köpenhamn. Mina tankar går till offren och deras anhöriga”, skriver Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi. 

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch drar paralleller till dödsskjutningen i Norge i förra veckan, då två personer miste livet i vad som utreds som ett terrordåd.

”Oslo. Och nu Köpenhamn. Fasansfulla bilder från den danska huvudstaden. Mina tankar är hos offren och alla deras anhöriga”, skriver hon.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar beskriver även hon bilderna från Köpenhamn som ”fruktansvärda”.

”Vi står enade med vårt grannland i denna tunga stund. Mina tankar är hos de drabbade och deras anhöriga”, skriver hon.

Danmarks kronprins Frederik har ställt in den Tour de France-mottagning han skulle ha medverkat i under söndagskvällen. Den franska cykeltävlingen inledde årets upplaga med tre etapper i Danmark.

Det var vid 18-tiden på söndagskvällen som danska polisen kallades till köpcentrumet Fields i Köpenhamn efter larm om skottlossning. Besökare flydde springandes från platsen och senare bekräftade polisen att flera personer dödats och skadats.

En 22-årig dansk man har frihetsberövats.

Ökade återkommande intäkter och användare för Freja EID

Freja EID hade en nettoomsättning på 6,7 miljoner kronor (5,4) under det andra kvartalet 2022.

Foto:Christine Olsson

Ebitda uppgick till -7,0 miljoner kronor (-7,4) och ebit blev -10,5 miljonerkronor (-10,4).

ARR, eller årligt återkommande intäkter, för segmentet Freja EID uppgick den 30 juni 2022 till 6,1 miljoner kronor, en tillväxt om 111 procent jämfört med samma period föregående år.

Antalet användare i tjänsten Freja EID uppgick den 30 juni 2022 till 668.000 stycken, motsvarande en ökning om 220 procent jämfört med samma period föregående år.

Segmentet Freja EID:s nettoomsättning uppgick till 1,7 miljoner kronor (0,8).

Koncernens kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 4,0 miljoner kronor (-10,2).

”Abonnemangsintäkterna ökar kraftigt och i takt med att årligt återkommande intäkter (ARR) ökar, rör vi oss också mot lönsamhet. Avtalen som styr abonnemangsintäkterna ökade också kraftigt under kvartalet och visar på den starka efterfrågan från våra kunder som vi upplever nu”, skriver vd Johan Henrikson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera