1515

Anders Hedin Invest förvärvar norska Miklagruppen

Privatägda bilhandlarföretaget Anders Hedin Invest förvärvar norska Miklagruppen. 

Miklagruppen startade 1996 i Stavanger och återfinns i dag i Norge och Sverige. Företaget har idag 27 fullserviceanläggningar och i fjol såldes det 16 000 fordon, enligt ett pressmeddelande.

Det sammanslagna bolaget kommer att sälja cirka 75 000 fordon per år tillsammans fördelat på 30 varumärken. Omsättningen blir 21 miljarder kronor.

"Detta gör att vi, tillsammans med vårt nyförvärv, tar en märkbart starkare position som återförsäljare på den europeiska marknaden. Detta ligger i linje med mina och bolagets starka tillväxtambitioner. I och med förvärvet ökar Anders Hedin Invest-koncernen omsättningen med över sex miljarder kronor och vi kommer att komplettera varumärkesportföljen med flera nya kvalitetsmärken. Samtidigt får vi en större geografisk täckning i både Sverige och Norge och vi välkomnar ytterligare 900 kompetenta medarbetare till koncernen", säger koncernchefen Anders Hedin i en kommentar.

Anders Hedin är en konkurrent till börsnoterade Bilia.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?