ANNONS:
Till Di.se

Anders Borg: Nordea måste stanna i Sverige

Den före detta finansministern Anders Borg tycker att det skulle vara "djupt beklagligt" om Nordea lämnade Sverige. Det säger han i en intervju med Di:s Börsmorgon.

Anders Borg är inte imponerad av regeringens hantering av Nordea. Enligt honom skulle det inte vara bra för Sverige om banken flyttar sitt huvudkontor till Finland eller Danmark.

”Det vore beklagligt. Det finns i dag ingen majoritet i riksdagen för regeringens hållning. I stället bör man söka en bred uppgörelse över blockgränserna”, säger Anders Borg.

Han säger också att Nordea måste fundera på om Finland eller Danmark verkligen är rätt land att flytta sitt huvudkontor till.

Behöver företaget pengar? Jämför företagslån till bäst pris (extern tjänst)

”Banken bör tänka på att miljön i Danmark och Finland inte är samma om fem år. IMF skulle exempelvis ställa hårda krav på ett litet land som Finland om man hade en sån stor bank som Nordeas huvudkontor i landet”, säger han.

Anders Borg hoppas nu att regeringen hittar en lösning i finansutskottet som ”Nordea känner sig trygg med”, och att banken stannar i Sverige.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies