Annons

Analytiker: Swecos kursuppgång en lättnadsreaktion

Att Sweco-aktien går så pass bra efter tisdagens bokslutsrapport kan ses som en lättnadsreaktion på framför allt utfallet i Swecos största marknad Sverige.

Det anser en analytiker som följer bolaget.

"Marknaden var orolig för händelseutvecklingen i Sverige efter ett svagt tredje kvartal där Sweco SWEC B -0,13% Dagens utveckling hade legat för högt prismässigt och tappat marknadsandelar. Men siffrorna i dag visar att de har fått igenom sina prisökningar även om volymerna var lite svaga", säger analytikern, som vill vara anonym, till Nyhetsbyrån Direkt.

Han betecknar kursutvecklingen de senaste två veckorna som "extremt pressad", och vill i ljuset av det inte övertolka tisdagens kurslyft: det är lite "dead cat bounce" över rörelsen, menar han.

"Övriga divisioner, framför allt Norge och Danmark, har gått svagt under hela året med projektnedskrivningar men nu ändrar de retoriken lite och säger att 'nu är det över' och pekar på ett mer positivt nästa år. Spontant inger det känslan av att estimat kan komma att revideras positivt nu efter press senaste året", fortsätter analytikern.

Klockan 10.30 var Sweco B upp 6,7 procent till 177,10 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?