Annons

Analytiker: Lundin Mining lär inte höja sitt bud

Lundin Mining kommer sannolikt inte att höja sitt bud för Nevsun Resources, som kontrollerar stora koppartillgångar i bland annat Serbien, sedan kinesiska Zijin Mining på onsdagen lagt ett väsentligt högre bud på det kanadensiska bolaget.

Den bilden ger ett antal analytiker.

"Även om bristen på kopparprojekt skulle kunna locka Lundin att höja sitt bud tror vi inte att så blir fallet givet prislappen", resonerar Credit Suisse, som tror att Lundins aktieägare skulle ha svårt att smälta en så stor budhöjning.

Det kinesiska budet innebär att Zijin bjuder 6:00 kanadadollar per aktie i Nevsun, medan Lundin Mining LUMI 0,00% Dagens utveckling s senaste bud lyder på 4:75 kanadadollar. Lundin har en längre tid förhandlat om ett övertagande med Nevsuns ledning, men konsekvent fått nej. Det kinesiska budet har dock fått Nevsunledningens välsignelse.

Även RBC Capital Markets gruvanalytiker tror att Lundin Mining kommer att ge upp kampen, mot bakgrund av prisnivån och att Zijin redan har investerat i Serbien, rapporterar Bloomberg News.

Även Scotiabank menar att det kinesiska budet är attraktivt för Nevsuns ägare och att Zijin med sina näraliggande serbiska tillgångar har bättre möjligheter att utvinna synergier än andra aktörer.

Även Raymond James konstaterar att Zijins bud representerar "mer än fullt värde", vilket knappast lämnar något utrymme för andra budgivare, skriver Bloomberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera