1515
Annons

Analytiker: Holländsk huvudvärk – sälj Betsson

Det är den uppkomna situationen på den nederländska spelmarknaden som fått ABG Sundal Collier att dra ned sin rekommendation på Betsson till sälj. 

Det framgår av den analys som släpptes på måndagen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. 

Bakgrunden är de böter som den nederländska spelmyndigheten KSA dömt Betsson BETS B +0,85% Dagens utveckling s dotterbolag Corona till för att bolaget erbjudit spel till kunder i Nederländerna utan en lokal licens. 

"Enligt oss kan detta leda att Betsson betraktas som olämplig för licens när marknaden väl ska omregleras år 2020. Med tanke att vi bedömer att den nederländska verksamheten utgör minst cirka 30 procent av koncernens rörelseresultat, skulle detta naturligtvis vara ett väldigt stort bakslag", skriver ABG i analysen. 

Till saken hör, enligt ABG, även att Betsson skulle förlora möjligheten att använda betalningslösningen Ideal om och när domen och böterna slutligen fastställs. Det skulle göra det i princip omöjligt att driva en verksamhet i Nederländerna, resonerar ABG. 

I andra vågskålen ligger att det kommer bli svårt för de nederländska myndigheterna att få till en hög grad av så kallad kanalisering (andel av spelandet via lagliga alternativ) utan att ge Betsson en licens. 

"En medelväg skulle kunna vara att böterna fastställs och att Betsson efter en inledande avstängningsperiod får söka licens kring mitten av 2020", resonerar ABG. 

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat på måndagen sänks riktkursen från 77 till 50 kronor. Noterbart är att ABG i analysen nämner att Betsson exklusive Nederländerna bör vara värt mindre än 30 kronor per aktie. 

ABG hänvisar utöver "regulatorisk motvind" till en nedåtgående vinsttrend och till en avsaknad av "triggers". Dessutom framhålls att Betsson är exponerat mot "högriskregioner" såsom Turkiet.

Betsson handlas ned 2,5 procent till drygt 65 kronor på måndagen. Aktien har backat 12 procent sedan böterna i Nederländerna blev kända den 24 augusti. 

Innehåll från Mobilaris Industrial SolutionAnnons

Spjutspetsteknik möjliggör nollvisionen inom industrin

Den tekniska utvecklingen leder oss mot Industri 4.0, där innovativa lösningar skapar förutsättningar för ökad effektivitet, hållbarhet och säkrare arbetsmiljöer, så att vi äntligen kan nå nollvisionen för allvarliga arbetsplatsolyckor.

Att säkerställa en trygg arbetsmiljö på stora industrianläggningar där personal och många underleverantörer och konsulter vistas är idag en stor utmaning. 

– Det blir allt viktigare att skapa säkra processer och förbättrad samordning och kommunikation på industrianläggningar. Så att man exempelvis kan säkerställa att det alltid är behörig personal som finns på rätt plats på anläggningen, berättar Daniel Enström, VD Mobilaris Industrial Solutions.

Genom åren har Mobilaris Industrial Solutions byggt upp en bred förståelse och kompetens kring industrins förutsättningar. Genom sitt förvärv av Widefind har företaget nu stärkt sin spetskompetens inom bland annat UWB, en teknologi som med hög precision kommunicerar avstånd och positioner, vilket är en förutsättning för smart industri.  

– Vi är en accelerator och pionjär när det gäller digitala arbetsplatslösningar för tung industri. Våra lösningar implementeras enkelt i befintliga processer och system. Lösningarna märks knappt så länge allt flyter på som det ska, men finns där som en trygghet om en farlig situation uppstår. Vi vill göra det enkelt att göra rätt, förklarar Daniel Enström.

Bolaget vidareutvecklar nu sitt koncept Proximity Alert. 

– Vi håller just nu på att testa nya lösningar på en stor komplex industrisajt där hundratals människor och fordon rör sig dagligen. Utöver att säkra att människor befinner sig där de har behörighet att göra tar vi också in fordon i vår lösning för att skapa förbättrade och säkrare trafikflöden på anläggningen, säger Viktor Linde, Product Manager Mobilaris Industrial Solutions.

Det är inte längre brist på teknik som sätter hinder eller som gör det långsamt att rulla ut lösningar inom industrin idag. 

– Snarare bristen på lösningar som enkelt och sömlöst går in i de existerande processerna. Här kan vi visa på mycket goda resultat historiskt, och vi står redo att skala upp vår verksamhet ytterligare framöver för att möjliggöra fler innovativa lösningar för säkrare och effektivare industrier, avslutar Daniel Enström.

Om Mobilaris Industrial Solutions 

Mobilaris Industrial Solutions utvecklar digitala lösningar som förbättrar samordning, säkerhet och effektivitet inom tung industri. Med hjälp av lösningarna, som är baserade på realtids-data, skapas en ökad medvetenhet om vad som sker på arbetsplatsen och gör det möjlighet att koordinera aktiviteter mellan människor, fordon, maskiner, utrustning och olika arbetsplatsområden. 

Läs mer om Mobilaris Industrial Solutions här!

 

Mer från Mobilaris Industrial Solution

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mobilaris Industrial Solution och ej en artikel av Dagens industri

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera