ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 16 DEC Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR

Analytiker: "Bolaget ska upp 47 procent"

Spelmarknadsföringsbolagets aktie har haft det tungt i år. Men Pareto Securities analytiker ser stor potential i aktien och tror att kursen ska stiga 47 procent från nuvarande nivåer. 

"Vi har lagt till det senaste köpet av tyska Baybets, det största förvärvet hittills, i våra estimat och höjer våra vinstprognoser för 2018 och 2019 med 12-15 procent", skriver Paretos analytiker Viktor Högberg och Lars-Ola Hellström i sin analys.

De drar upp riktkursen till 125 kronor, från tidigare 118 kronor, och upprepar sin köprekommendation. Aktien stiger med 1,5 procent vid lunchtid på torsdagen, varpå den nya riktkursen ligger 47 procent ovan den nuvarande kursen på 85 kronor.

Spelmarknadsföringsbolaget Catena Media siktar nu på att nå ett rörelseresultat på ebitda-nivå om 100 miljoner euro 2020, vilket ska uppnås genom "tvåsiffrig" organisk tillväxt och förvärv.

Analytikerna konstaterar att investerare tycks oroade för hur bolaget ska finansiera den här tillväxten, men anser det hyfsat tydligt att en nyemission inte är aktuell. Man ser det även som uppenbart att riktade emissioner kommer att balanseras sett till utspädningseffekten - "så vi ser inga skäl till oro".

"Det nya målet kräver ytterligare förvärv, men även om vi för stunden ligger i underkant på den fronten i våra beräkningar så tror vi att bolaget kommer att kunna finansiera tillväxten. Vidare räknar vi fortfarande med refinansiering av det utestående obligationslånet", skriver Pareto.