ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Analyspodden

Analyspodden varnar: Fortsatt rasrisk i klädaktien

Klädkedjan MQ rasar på börsen efter emission och usel rapport. Men i senaste avsnittet av Analyspodden säger Di:s analytiker Ulf Petersson att kursfallet sannolikt inte är över.

På fredagen kom MQ med sin rapport för sitt andra kvartal (bolagets räkenskapsår löper september-augusti) och siffrorna var dessvärre inget att hurra för. Nettoomsättningen backade med 5,4 procent medan resultatet på sista raden landade på minus 522 miljoner kronor.

En nedskrivning på en halv miljard kronor belastade siffrorna rejält. Bolaget ska också göra en nyemission som väntas dra in 176 Mkr.

Aktien rasar med omkring 30 procent på fredagen efter beskeden men trots raset tror Di:s analytiker Ulf Petersson att mer är att vänta.

”Många säljer sina aktier nu men jag undrar hur många av de som inte säljer i dag verkligen är så sugna på att gå in med mer pengar i MQ”, säger han i veckans avsnitt av Analyspodden.

Emissionen är uppbyggd så att en aktie ger två teckningsrätter. En teckningsrätt berättigar till teckning av en ny aktie i emissionen till kursen 2,50 kronor per aktie.

”Jag tror att en hel del kommer att vilja sälja sina teckningsrätter och det påverkar aktiekursen”, säger Ulf Petersson och påpekar att MQ-aktien handlas strax under 6 kronor efter fredagens ras – att jämföra med teckningskursen på 2,50 kronor.

Detaljhandeln var under luppen i Analyspodden då även H&M:s försäljningssiffror och Clas Ohlsons rapport, som kom tidigare i veckan, diskuterades. 

Di:s analytiker Johan Wendel imponeras inte av Clas Ohlson som detta räkenskapsår tvingas retirera från sitt lönsamhetsmål om en rörelsemarginal på 4-6 procent – trots att målet lanserades för mindre än ett år sedan.

”Det är knappast ett bra tecken, även om Clas Ohlson verkar i en tuff bransch”, säger han.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies