ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analyspodden om spelbolagen: "De har varit lite fat cats"

  • Foto: AP/colourbox

Ökad konkurrens och regulatorisk motvind som knappast ser ut att avta har lagt sig som en våt filt över bettingbolagen. 

"Det är klart att operatörerna har en stor kompetens, men de har varit lite fat cats skulle jag säga", säger Di:s Johan Wendel, som dock ser ljusare på underleverantörerna, i veckans avsnitt av Analyspodden.

Det har nu gått tio år sedan Lehman Brothers gick i konkurs och skräcken satte klorna i världsekonomin. I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Di:s analytiker Johanna Jeansson och Johan Wendel vad som hänt sedan finanskrisen briserade, men även budet på Cinnober och den senaste tidens motvind för spelbolagen. 

"Det är lite så att alla går och tittar runt hörnet och undrar när nästa kris ska komma bara för att de som var med när det smällde i september 2008 har kvar den oron. När ska den riktigt stora kraschen komma igen?", säger Di:s Johanna Jeansson. 

"Det är ovanligt med så här stora kriser. Tittar man i termer av effekter på BNP, finansmarknader och arbetslösheten då ska man gå tillbaka till början av 1900-talet i samband med den stora depressionen på 20-talet. Däremot så händer det massa småkriser hela tiden", fortsätter hon. 

På Stockholmsbörsen har bettingbolagen i sin tur haft det motigt den senaste tiden. 

"Jag har svårt att se den här regulatoriska motvinden avta nån gång. Det kommer alltid vara tufft att vara spelbolag då myndigheter inte kommer gilla dig så mycket samtidigt som du har den här konkurrensen", säger Di:s Johan Wendel. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies