Annons

Analyspodden: H&M borde utnyttja krisen

H&M och andra detaljhandelsbolag borde använda sig av krisläget i sektorn för rejäla förändringar. Det anser Di:s börsexperter i Analyspodden.

Karl-Johan Persson, vd för H&M
Karl-Johan Persson, vd för H&MBild:TT

Det finns ljuspunkter även inom den annars så krisstämplade detaljhandelssektorn, konstaterar Di:s börsexpert Martin Blomgren. Han pekar på sko- och accessoarbolaget VRG som visade styrka i veckans rapport.

”Tricket är att de har stängt olönsamma och dåliga butiker och nu kan de skörda det”, säger han.

Det är också något som de större aktörerna borde ta fasta på enligt Ulf Petersson, även han börsexpert på Di.

”Om man ska ge några råd till klädbolagsdirektörer så är det att nu är det krisstämning på marknaden och bland de anställda, och du ska utnyttja det. Är det någon gång du kan göra stora saker så är det i en kris, det ska man utnyttja till att ställa om på riktigt”, säger han.

”Sedan är det kanske rätt att ha butiker, det är det sannolikt, men inte så många som våra börsnoterade klädbolag har”, fortsätter han och får medhåll av Martin Blomgren:

”De butiker som inte går runt i dag när det är högkonjunktur, minusränta och folk har jobb, de kommer definitivt inte att göra det när det blir lågkonjunktur”, säger han.

Ulf Petersson tipsar också om hur man bör agera efter storaffären mellan Tele 2 och Com Hem, medan Di:s makroexpert Viktor Munkhammar ger sin syn på det förändrade tonläget på räntemarknaden under den gångna veckan – där räntegurus varit ute och varnat för en björnmarknad och signalerna från både Riksbanken, ECB och Bank of Japan pekar i ”hökaktigare” riktning:

”Det är en hel flotta av hangarfartyg som är på väg att vända”, säger han.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera