ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Analyspodden

Analyspodden: Här är rapportperiodens bästa bank

Rapportperioden lider mot sitt slut och Di:s analytiker Agnetha Jönsson väljer ut sin favorit bland Stockholmsbörsens banker i veckans avsnitt av Analyspodden.

Dessutom pekar Di:s Johan Wendel ut ytterligare en möjlig uppköpskandidat på börsen efter veckans bud på Mr Green.

Samtliga fyra storbanker på Stockholmsbörsen har kommit med sina rapporter för det tredje kvartalet och frågan är vilken som är i bäst form. Enligt Di:s analytiker och bankexpert Agnetha Jönsson är det SEB, som har en liten exponering mot svenska bolånemarknaden jämfört med konkurrenterna, som har redovisat bäst rapport.

"Det är en hög aktivitet bland företagen och det gynnar SEB som sysslar med mycket på företagssidan", säger Agnetha Jönsson i veckans avsnitt av Analyspodden.

Samtidigt påpekar hon att en annan bankaktie ser oförtjänt nedtryckt ut och hon räknar med att det snart är dags för revansch.

I veckan lade dessutom brittiska spelbolaget William Hill bud på Stockholmsbörsnoterade Mr Green, vilket gett en skjuts till sentimentet i sektorn.

"Det är uppenbart att investerarna börjat prisa in budmöjligheter på flera håll och det finns flera kandidater. First North-listade Global Gaming skulle kunna vara en eventuell budkandidat", säger Di:s analytiker Johan Wendel i Analyspodden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer