ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Analyspodden

Analyspodden: Då blir Ericssonaktien köpvärd

En tung rapportvecka är slut och i Analyspodden ger Di:s analytiker Ulf Petersson och Agnetha Jönsson sina tankar kring veckan som gått. 

Vilka rapporter stack ut och varför? 

Under veckan har storbankerna och flera tunga verkstadsbolag som Volvo, Sandvik och Atlas Copco avlämnat sina rapporter för årets andra kvartal. Det var en blandad resultatkompott som gav stora kurssvängningar och ledde till att index föll nära 2 procent. 

I Analyspodden ger Di:s analytiker svar på några av rapportsäsongens frågetecken och diskuterar kursreaktionerna som följde.  

Bland annat sjönk Ericsson 10 procent trots en relativt fin rapport, men där vd:n Börje Ekholms uttalanden om marginalpress fick aktien att falla. Det var något som överraskade Ulf Petersson. Kursen har under fredagen repat sig något. Men är aktien köpvärd? 

Ett annat bolag som blev rapportstraffat var Swedish Match, som föll trots att de ökat sin vinst på aktier med 20 procent. Bolaget står för vissa oklarheter, bland annat i USA, framöver som kan komma att påverka deras attraktivitet på marknaden. 

Agnetha Jönsson ger sina tankar kring storbankerna som rapporterat. Där den enda vinnaren blev SEB som ökade med nära 5 procent på en rapport som var bättre än väntat. Branschkollegan Swedbank sänkte sin utdelningspolicy och föll tungt. Nordeas rapport gjorde att banken hamnade på sin lägstanotering sedan 2013. Medan Handelsbankens rapport visade att banken är på väg att rensa sina utgifter. 

Men vad kommer hända med Swedbank som hotas av böter från två håll? Och hur kommer Nordeas kapitalkrav påverkas av flytten till Finland?  

I Analyspodden, som publiceras varje fredag, diskuterar Di:s börs- och makroexperter aktuella händelser på aktie- och finansmarknaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer