Annons

Analyshuset: Kones resultat kan tyngas av Coronaviruset

Coronavirusutbrottet i bland annat Kina och Italien kan tynga det finländska hiss- och verkstadsbolaget Kones rörelseresultat med 13 procent under 2020.

Det bedömer analyshuset Jeffries, som har rekommendationen underperform på Kone, enligt Bloomberg News.

Kone-analytikers genomsnittliga estimat är för höga, anser Jeffries efter ett möte med Kones sektorkollega Schindler som också kan komma att påverkas negativt av virusutbrottet. 

Jeffries belyser Kones leverantörskedjeberoende av norra Italien på hissområdet. Kone och leverantören Wittur har fabriker utanför Milano i virusdrabbade norra Italien, framhålls det i analysen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?