1515

Analyshuset: Här är investmentbolagen att satsa på

Kinnevik och Melker Schörling är de två investmentbolag ser som köpvärda ut för tillfället.

Det menar finans- och rådgivningsbolaget Söderberg & Partners i en sektoranalys med fokus på de svenska investmentbolagen.

Cristina Stenbeck, storägare i Kinnevik
Cristina Stenbeck, storägare i KinnevikBild:Jack Mikrut

"Vi ser Kinneviks exponering mot konsumentmarknaden på den digitala arenan som intressant och har en övervägande positiv syn på Melker Schörling portföljinnehav där ett av de sex bolagen dessutom är top pick (Securitas)", skriver Söderberg & Partners i en analys som släpptes för några dagar sedan.

Bland plusargumenten märks en stabil utdelningstillväxt för de båda investmentbolagen, samt en stark finansiell ställning. Vidare är kursen i förhållande till substansvärdet, enligt Söderberg och Partners, attraktiv och det gäller både för Kinnevik och för Melker Schörling.

"De senaste portföljförändringarna i Kinnevik har tagit ner risken något och den strukturella problematiken i telekomsektorn reflekteras väl. Till fördel för Melker Schörling-aktien talar också eventuella ytterligare budrykten kring hela eller delar av Hexagon liksom möjligheten att hela investmentbolaget köps ut från börsen", fortsätter finansbolaget.

De övriga fyra investmentbolagen som omfattas av denna genomlysning är Investor, Industrivärden, Latour och Lundbergs där rådet för samtliga blir avvakta.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?