1515

Analyshusen: Cloetta är inte det rätta

Tre analyshus sänker riktkurser och rekommendationer för Cloetta efter torsdagens vinstvarning. Aktien fortsätter också att falla på börsen.

Bild:AP

På torsdagen vinstvarnade Cloetta vilket fick aktien att backa med 11 procent. Vinstvarningen kommer till följd av en brand i Belgien som satte käppar i hjulet för produktionen. Men även negativa valutaeffekter och högre råvarukostnader uppges bidra till att resultatet befaras bli lägre än väntat.

Beskedet har inte genererat några positiva reaktioner på aktiemarknaden. På torsdagen justerade SEB ned rekommendationen till behåll från tidigare köp medan riktkursen sänktes från 34,5 kronor till 30 kronor. Carnegie sänker riktkursen till 30 kronor från 33 kronor och rekommendationen behåll upprepas.

Nordea har den mest negativa synen på aktien då en säljrekommendation upprepas samtidigt som riktkursen skruvas ned till 26 kronor från tidigare 30 kronor.

Enligt Nordea kommer det att ta tid för Cloetta att lösa de befintliga problemen och man varnar för att synergierna med Candyking, som Cloetta nyligen förvärvade, kan försenas.

Nordeas försäljningsestimat för Cloetta perioden 2017-2019 skruvas ned med 1-2 procent. Förväntningarna på resultatet per aktie får ännu mer stryk och sänks med 10-12 procent.

På fredagen faller Cloettas aktie med drygt 5 procent och handlas strax över 26 kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?