Annons

Analyshus: H&M:s ledning befinner sig inte längre i förnekelse

H&M:s övergripande budskapet på onsdagens kapitalmarknadsdag var positivt. Ledningen befinner sig "inte längre i förnekelse" och verkar besluten att ta tag i frågorna gällande H&M:s butiker.

Det skriver Kepler Cheuvreux på fredagen och upprepar sin köprekommendation för klädbolaget samtidigt som riktkursen 175 kronor behålls.

Karl-Johan Persson.
Karl-Johan Persson.Bild:TT

"Stark utveckling för e-handeln, ökad transparens och större ansträngningar för att ta itu med nyckelfrågorna för butiksnätverket ger ett lugnande intryck", skriver Kepler.

Samtidigt konstateras att H&M HM B +0,41% Dagens utveckling :s fysiska butiksnätverk förväntas visa en oförändrad försäljningsutveckling under 2018 trots fortsatt butiksetablering, vilket enligt Kepler implicerar ännu ett år med negativ jämförbar försäljningsutveckling - och sannolikt fallande lönsamhet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?