Annons

Analysfirman: Då kostar en bitcoin 36.000 dollar

Analysfirman Fundstrat spår att bitcoin kan nå upp till runt 36.000 dollar mot slutet av 2019 och att kryptovalutan har ett troligt intervall på 20.000 till 64.000 dollar. Det rapporterar CNBC.

Foto:Rick Bowmer

Det kan jämföras med aktuell kurs som är runt 8.750 dollar, motsvarande 75.000 kronor, under fredagens handel.

Fundstrat och dess analytiker Sam Doctor baserar främst sin riktkurs på den datorkraft som används för att generera bitcoins. Firman tror att den beräkningslösning som används, "hash power", kommer att växa med 350 procent fram till slutet av 2019.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?