Annons

Amido preliminärt godkänd till Spotlight Stock Market

Amido, som levererar tjänster som ska förenkla passageadministrationen för fastighetsägare, har preliminärt godkänts för notering på handelsplattformen Spotlight Stock Market. Inför noteringen gör Amido en nyemission på 33 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

”Vi noterar nu bolaget för att ta in kapital för att dels fortsätta resan i Sverige, men framför allt för expansionen i Europa och utveckling och lansering av nya tjänster”, skriver Amido.

Teckningskursen på 5:50 kronor per unit motsvarar en värdering av bolaget på 92 miljoner kronor före kapitaltillskottet. En unit består av en aktie och en teckningsoption som kan tillföra Amido ytterligare 14 miljoner kronor under 2021.

Bolaget har på förhand skriftligen avtalat om cirka 76 procent av nyemissionen genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Amido hanterar över 650.000 digitala nycklar för landets fastighetsägare. 

”Med en omsättningsökning på 66 procent under lönsamhet för det första halvåret 2019 så är vi stolta, men inte nöjda ännu. Vår målbild är att de närmaste tre åren nå 1,5 miljoner digitala nycklar i Sverige och 10 miljoner digitala nycklar i Europa”, skriver bolaget.

Teckningstiden i nyemissionen pågår mellan den 23 oktober och den 8 november. Första planerade handelsdag på Spotlight är den 2 december.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?