Amerikansk bostadsbygg-optimism falnade mer än väntat i november

Amerikanska NAHB husmarknadsindex minskade mer än väntat i november och noterade sin största nedgång sedan i februari 2014.

Indexet, NAHB:s husmarknadsindex, sjönk till under nivån 60 i november från oktober månads notering 68, samtidigt som marknaden hade väntat sig en minskning till 67 enligt Reuters konsensus.

Tappet sedan i oktober var det största sedan februari 2014 enligt Bloomberg.

NAHB står för National Association of Homebuilders, som med sitt index tillsammans med banken Wells Fargo mäter förtroendet bland amerikanska husbyggnadsföretag.

Nedgången var alltså stor, men det råder alltjämt optimism: ett index över 50 innebär att byggföretagen ser ljust på framtidsutsikterna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?