1515

Amerikanska marknaden lyfte omsättningen för Zoomability

Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, redovisar en omsättningsökning om 65 procent till 1,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (0,8). Ökningen hänvisas främst till en ökande försäljning i USA mot slutet av kvartalet.

”Andra kvartalet började i moll med de effekter coronaviruset hade på verksamheten. Det var främst nedstängningen i större delen av Europa som gjorde att mycket blev satta i någon form av vänteläge. På vår största marknad, det vill säga USA, var det också ganska lugnt under april, men har sedan dess fortsatt på den positiva trend vi hade i början av året”, summerar Pehr-Johan Fager kvartalet i vd-ordet.

Zoomability ser positivt gällande bolagets marknad framöver. Det gäller främst i USA där McCabe Outdoor Mobility driver Zoom-USA. 

”De har under hela sommaren jobbat på med att bygga upp ett återförsäljarnätverk, men vi har också skrivit avtal med E-handelsbolaget Living Spinal med huvudkontor i Wisconsin. Australien har också en positiv trend då vi ser en större efterfrågan än tidigare beroende på det domslut som gör att man kan få en Zoom Uphill som kostnadsfritt hjälpmedel efter en sedvanlig behovsprövning”, skriver Pehr-Johan Fager.

Resultatet före skatt minskade till -2,0 miljoner kronor (-1,5), där även nettoresultatet var identiskt. Bolaget flaggar för att kvartalet belastats med 0,5 miljoner kronor på grund av avskrivning av patent (goodwill), framhåller vd:n. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?