Amerikanska löner står still

De privata inkomsterna i USA var oförändrade i november, jämfört med föregående månad. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,2 procent från månaden före.

Det visar statistik från det amerikanska handelsdepartementet.

Analytiker hade räknat med att inkomsterna skulle ha stigit 0,3 procent och att konsumtionen skulle ha stigit 0,3 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

I september steg inkomsterna med reviderade 0,5 procent (+0,6). Privatkonsumtionen ökade med reviderade 0,4 procent (+0,3).

I reala termer ökade konsumtionen med 0,1 procent i november, väntat +0,1 procent. Föregående månad ökade den reala konsumtionen med oreviderade 0,1 procent.

Sparandet uppgick till 5,5 procent av de privata inkomsterna, jämfört med reviderade 5,7 procent månaden före (6,0).

Index för kärninflationen, (core PCE), var oförändrat jämfört med föregående månad och steg 1,6 procent jämfört med samma månad året innan.

Analytiker hade väntat att priserna skulle ha stigit 0,1 procent på månadsbasis, och stigit 1,7 procent på årsbasis.

I oktober uppmättes kärninflationstakten till reviderade 1,8 procent (1,7).

Inflationstakten enligt PCE-deflatorn var 1,4 procent i oktober, jämfört med oreviderade 1,4 procent månaden före. Här väntades en inflationstakt på 1,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?