Amerikanska jätten på offensiven – storrekryterar i Sverige

Revisionsbranschen växer och flera bolag är i behov av att rekrytera. I ledningen går den amerikanska jätten EY som tar marknadsandelar, enligt Sverigechefen Magnus Kuchler.

”Sverige är ett av de länder där vi har bäst potential”, säger han.

EY:s Sverigechef Magnus Kuchler.
EY:s Sverigechef Magnus Kuchler.

Under 2020 avser EY att rekrytera 600 nya medarbetare, enligt Magnus Kuchler. Detta dels för att hantera tillväxten på traditionella revisionsuppdrag, dels för att bredda tjänsteutbudet.

”Traditionellt har vi rekryterat främst civilekonomer men nu anställer vi även fler jurister och en hel del ingenjörer med kompetens inom IT, AI, cybersäkerhet och digital teknik”, säger Magnus Kuchler.

Förutom satsningen på en egen juristavdelning vill EY bredda tjänsteutbudet i rådgivningsdelen, främst inom området digital teknik. 

”Vi vill vara ett ledande kunskapsföretag som inte bara kan hjälpa företag med revisionsdelen utan också utvecklingen framåt. Det finns ingen bransch som inte behöver ställa om i den digitala transformationen. Det är det alla kämpar med och i den förändringen vi vill vara en ledande aktör”, säger han.

Efter att EY i stort sett hade nolltillväxt i Sverige det brutna räkenskapsåret 2018/2019 har bolaget återgått till tillväxt det första halvåret 2019/2020, enligt Magnus Kuchler.

”Sverige är ett av de länder där vi ser bäst potential just nu. Vi har vunnit ett antal stora revisionsuppdrag det senaste året och utsikterna framåt ser bra ut inom hela verksamheten. Annars hade vi inte vågat rekrytera i den här omfattningen”, säger han.

Enligt Magnus Kuchler handlar de nya revisionsuppdragen om svenska storbolag med global närvaro.

”Vi kan inte gå ut med namnen. De blir ju officiella först när de har klubbats på stämmorna”, säger Magnus Kuchler.

Det är dock inte bara EY som rekryterar i revisionsbranschen. Till exempel avser konkurrenterna Grant Thornton och Deloitte att rekrytera omkring 300 medarbetare under 2020, enligt branschtidningen Balans.

”Jag skulle säga att marknaden växer i stort men vi kan se att vi tar marknadsandelar med de här nya uppdragen”, säger Magnus Kuchler.

Det brutna räkenskapsåret 2018/2019 hade EY i medeltal 2.690 anställda.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?