Annons

Amerikanska huspriser steg som förväntat

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 6,30 procent i december jämfört med samma månad 2016, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index. 

Enligt Reuters enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit 6,30 procent på årsbasis.

Motsvarande index för föregående månad visade att huspriserna steg med reviderade 6,36 procent jämfört med samma månad året före (6,41).

Jämfört med månaden före steg priserna, säsongsjusterat, med 0,64 procent i december, efter en uppgång med oreviderade 0,75 procent föregående månad.

Starkast utveckling i december, jämfört med motsvarande månad 2016, rapporteras från Seattle, 12,71 procent, följt av Las Vegas, 11,14 procent.

Svagast utveckling rapporteras från Chicago, 2,58 procent, följt av Washington DC med 2,85 procent.

I New York steg priserna 5,42 procent, och i Los Angeles steg priserna med 7,51 procent.

Indexet bygger på upprepade försäljningar och anses därmed ge en mer rättvisande bild av prisutvecklingen än vad som anges i samband försäljningsstatistiken för befintliga bostäder. Det begränsade urvalet kan dock innebära att indexet överdriver såväl prisuppgångar som prisfall jämfört med bredare mått på utvecklingen för amerikanska huspriser.

Även de amerikanska bostadspriserna steg 0,3 procent i december, jämfört med föregående månad. Det uppger regeringsorganet Federal Housing Finance Agency, FHFA.

I november steg bostadspriserna med reviderade 0,5 procent från föregående månad (0,4).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?