Annons

Amerikansk undersökning: Teslas bilar brister i kvalitet

Teslas nya bilar har betydligt större kvalitetsproblem än 31 andra bilmärken som undersökts i USA av JD Power. Det rapporterar CNBC.

Foto:Ole Berg-Rusten

Elbilsbolaget toppar listan bland ägare som rapporterar in flest problem efter 90 dagars ägande. Problemen relaterar bland annat till färgdefekter, infotainmentsystemet och bilens paneler.

JD Power, som använder 100 bilar av samma modell som mått, noterade att det förekommer 250 problem per 100 Tesla-bilar. Det kan jämföras med branschsnittet för 2020 års modeller med 166 problem per 100 bilar.

Bäst i klassen var Dodge och Kia med 136 problem per 100 bilar.

Att Tesla noteras med så många problem beror främst på produktionskvalitén, sade Doug Betts på JD Power till CNBC.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?