1515
Annons

Amerikansk Taiwanaffär upprör Kina

USA vill sälja militära delar till Taiwan, uppger företrädare för det amerikanska utrikesdepartementet.

Militära experter menar att maktbalansen mellan Taiwan och Kina har förskjutits till förmån för Kina. Enligt Pentagonen kommer den föreslagna affären inte att förändra militärbalansen i regionen.

Taiwans viktigaste inofficiella allierade är USA, och banden dem emellan har blivit starkare. Det upprör Kina som anser att Taiwan är en provins i landet.

Lundin Mining meddelar dödsfall i Neves Corvo-gruvan

Gruvbolaget Lundin Mining meddelar att en anställd hos en materialhanteringsentreprenör har avlidit i bolagets Neves Corvo-gruva, Portugal, under fredagskvällen.

Händelsen beskrivs av Lundin Mining som en ”isolerad incident under jorden” som inträffade när personen körde en del av en mobil utrustning.

”Det är med djup sorg som vi rapporterar den tragiska förlusten av en entreprenörskollega. Våra tankar går till familjen, vännerna och vårt Neves Corvo-team i denna svåra tid. Säkerheten för våra anställda och entreprenörer är fortfarande vår högsta prioritet”, säger Lundin Minings vd Peter Rockandel enligt pressmeddelandet.

Relevanta tillsynsmyndigheter har underrättats och verksamheten i gruvan har tillfälligt avbrutits, skriver Lundin Mining vidare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera