Amerikansk husbyggare klår förväntningar

Amerikanska husbyggaren Lennar såg vinsten per aktie stiga med elva procent till 1,34 dollar för det fjärde kvartalet (1,21). Därmed överträffades analytikernas förväntningar om ett resultat per aktie på 1,28 dollar, enligt FactSet.

I absoluta termer blev nettoresultatet för perioden 313,5 miljoner dollar (281,6), skriver Marketwatch.

Intäkterna uppgick till 3,38 miljarder dollar (2,95), vilket går att jämföra med väntade 3,3 miljarder dollar. Orderingången steg med nio procent till 6.598 hem under kvartalet.

”Vi har hela tiden trott att bostadsmarknaden fortsätter sin långsamma och stadiga återhämtning, och vi har format våra operativa strategier just för att kunna agera opportunistiskt under dessa marknadsförhållanden”, sade vd Stuart Miller.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?