Amerikaner som hålls i karantän på fartyg evakueras

USA ska flyga hem amerikaner som hålls i karantän på fartyget Diamond Princess i Japan, meddelar den amerikanska ambassaden.

Foto:Jae C. Hong

Ett plan flyger till Japan under söndagen för att hämta amerikanerna. De kommer sedan att sättas i karantän i två veckor i USA.

Det är inte känt när planet ska lämna Japan.

”Passagerarna kommer att kontrolleras för symptom och vi arbetar med våra japanska partners för att försäkra oss om att passagerare med symptom får nödvändig vård i Japan om de inte kan gå ombord på flyget”, står det i ett brev till amerikanerna ombord.

Fler än 3 700 människor befann sig på fartyget när det anlände till Japans kust. Fler än 200 av dem har diagnosticerats med viruset och förts till sjukhus.

Hittills har över 1 500 människor avlidit och minst 66 000 har smittats av viruset i grannlandet Kina.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?