Annons

American Airlines saknar tusentals piloter

American Airlines har inför den viktiga julperioden drabbats av ett problem där tusentals flyg står utan piloter.

Bild:AP

Det hela beror på ett fel i datorsystemet som gjorde det möjligt för piloter att ta ledigt under perioden, vilket många valde att göra. Som en följd uppskattas American Airlines nu ha så många som 15.000 flyg utan piloter för nästa månad, rapporterar CNBC.

American Airlines uppgav att man har försökt få piloterna att avstå sin ledighet genom att erbjuda dem en timlön på 150 procent den vanliga. Bolaget tillade att man räknar med att inte behöva ställa in några flyg under högsäsongen.

American Airlines är USA:s största flygbolag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?