Ambia Trading ökade intäkterna men vände till förlust i tredje kvartalet

Handelsföretaget Ambia Trading ökade intäkterna men vände till förlust i tredje kvartalet. 

Rörelseintäkterna uppgick till 251 miljoner kronor (207). Ökningen beror enligt bolaget på "koncernbolagens satsningar på att ta marknadsandelar i sina respektive segment, och har förstärkts i takt med att organisationen kompletterats med resurser på produkt- och marknadssidan". 

"Den aggressiva satsningen på tillväxt har kortsiktigt påverkat resultatet negativt, främst genom lägre marginaler. Effekter av den svenska kronans svaga utveckling i förhållande till euron lämnar också avtryck i periodens resultat", heter det vidare. 

Efterfrågesituationen på flera viktiga marknader uppges ha varit utmanande under större delen av kvartalet, sannolikt till stor del en följd av den långa och varma sommaren. 

Det nya affärssystem som enligt ursprungsplanen skulle ha tagits i drift före sommaren har ännu inte lanserats.

Rörelseresultatet blev -4,8 miljoner kronor (3,3). 

Resultat per aktie hamnade på -1,72 kronor (0,73).  Kassan uppgick till 13,2 miljoner kronor. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?