ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ambeas teckningskurs spikas till 75 kronor

  • Foto: TT

Omsorgsbolaget Ambea beräknas göra entré på Stockholmsbörsen den 31 mars. Teckningskursen uppgår till 75 kronor per aktie vilket ger bolaget ett börsvärde på drygt 5 miljarder kronor.

Det var den 13 mars som Ambea meddelade att de fått grönt ljust till en notering på Stockholmsbörsen. På måndagen stod det klart att teckningskursen uppgår till 75 kronor per aktie vilket ger Ambea ett börsvärde på 5.071 miljoner kronor.

Teckningserbjudandet ligger på nästan 26,6 miljoner aktier, varav omkring 2,7 miljoner är nyemitterade, och inklusive eventuell övertilldelning uppgår erbjudandet till 2,3 miljarder kronor vilket motsvarar 45,2 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Totalt har sex ankarinvesterare, inklusive bland annat Öresund, Didner & Gerge och Catella, åtagit sig att förvärva aktier för 950 miljoner kronor vilket motsvarar omkring 18,8 procent av aktierna i Ambea.

Ett ämne som dykte upp flera gånger under måndagens telefonkonferens var kvalitet och dess betydelse inom omsorgsbranschen.

”Kvalitet är den klart viktigaste aspekten när du arbetar med omsorg och är kritiskt då du har ett stort ansvar mot kommunerna och dess politiska ledning. Det ger dig möjlighet att ha ett långsiktigt samarbete med kommunerna, men det är även väldigt viktigt att leverera hög kvalitet och skapa ett förtroende hos de boende och deras familjer”, säger Fredrik Gren, vd för Ambea.

På en analytikerfråga om vad det finns för utmaningar med att leverera både en högre kvalitet och en ökad produktivitet svarar Fredrik Gren att det egentligen inte finns några.

”Generellt tror jag att om man levererar hög kvalitet resulterar det typiskt sett i lägre personalomsättning och låg sjukskrivningsandel. Så generellt finns det ingen motsättning och om du fokuserar på kvalitet får du vanligtvis en kostnadseffektiv lösning”, säger han.

Ambea har för avsikt att växa både organiskt och genom förvärv framöver. Utöver Sverige ser bolaget även bra förvärvsmöjligheter i Norge och har för avsikt att bygga ut sin kapacitet relativt kraftigt i vårt västliga grannland.

”Vi hade blivit besvikna om vi inte ser en fortsatt bra tillväxt i Norge. När det kommer till Finland så är det den mest utvecklade och privatiserade marknaden i Norden och vi undersöker om det finns möjligheter för oss där”, säger Fredrik Gren.

Tyck till