1515

Ambea-skola granskas – myndighet misstänker brister

Skolinspektionen har inlett en granskning mot en av det Ambea-ägda omsorgsbolaget Nytidas resursskolor. Enligt anmälan till skolinspektionen ska skolans elever inte getts den undervisning de har rätt till.

Ambeas vd Fredrik Gren.
Ambeas vd Fredrik Gren.Foto:Martina Huber

I juni meddelade omsorgsbolaget Ambeas AMBEA -0,83% Dagens utveckling vd Fredrik Gren att han vid årsskiftet lämnar bolaget efter fem år. Ambea har haft ett stormigt år under coronapandemin där bolagets verksamhet inom äldrevård stått i fokus. I maj vägrade Fredrik Gren svara på Di:s frågor om hur många dödsfall som kunde kopplas till pandemin på Ambeas boenden. 

Nu riskerar ett annat av Ambeas verksamhetsben dras in i en potentiellt negativ utveckling. Skolinspektionen har enligt ett inslag i Sveriges Radios Ekot inlett en granskning av en av det Ambea-ägda bolaget Nytidas skolor. Enligt anmälan ska Nytida i en av sina skolor som erbjuder verksamhet för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar misslyckats med att erbjuda den undervisning eleverna har rätt till.

Storägare i Ambea är ACTR Holdings och ACTOR SCA som kontrolleras av KKR och Triton. Aktien har under det det senaste året fallit över 14 procent på Stockholmsbörsen. I onsdagens handel stiger Ambeas aktie med 1,0 procent.

Lena Hofsberger är styrelseordförande i Ambea. Hon vill inte uttala sig om Skolinspektionens granskning.

”Det känner jag inte till så jag kan inte kommentera”

Nytida bedriver skolverksamhet inom förskola, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. Bolaget bedriver även verksamhet inom LSS för barn och vuxna samt HVB, skyddat boende och utredning för barn och vuxna. 

Johan Nordfjäll är pressansvarig på Ambea. Han menar att bolaget välkomnar att skolinspektionen tittar närmare på de uppgifter som inkommit rörande bristande kvalitet i verksamheten.

”Vi får ju vara ödmjuka inför de synpunkter som framförts och vi välkomnar om myndigheterna går vidare”

Enligt Johan Nordfjäll har den aktuella skolan arbetat under en längre tid med uppföljning. Enligt honom har det inte gett några signaler om att det skulle finnas brister i verksamheten.

”Det genomförs enkäter med elever, vårdnadshavare och personal. Där väljer nio av tio vårdnadshavare att rekommendera den aktuella skolan vilket man ändå måste se som någon kvalitetsuppföljning på det hela. Sen är det viktigt att skolan följer upp på de synpunkter som har kommit”

 

 

 


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?