Annons

Ambea redovisar resultat på 54 miljoner

Omsorgsbolaget Ambea redovisar ett resultat efter skatt på 54 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (6). Resultatet per aktie uppgick till 0,79 kronor (0,10). Aktien faller efter rapporten.

Fredrik Gren, vd för Ambea.
Fredrik Gren, vd för Ambea.Bild:Jack Mikrut

Nettoomsättningen uppgick till 1.464 miljoner kronor (1.410). 

Rörelseresultatet ökade till 70 miljoner kronor (49).

Ebita ökade med 28 procent och uppgick till 86 miljoner kronor (67) motsvarande en marginal på 5,9 (4,8) procent

Justerad EBITA, vilket exkluderar jämförelsestörande poster, minskade med 18 procent till 92 miljoner kronor (112). Justerad ebita-marginal uppgick till 6,3 (7,9) procent

Jämförelsestörande poster i kvartalet uppgick till minus 6 miljoner kronor (minus 45) bestående av en reaförlust på 23 miljoner kronor till följd av avyttringen av verksamheten inom personlig assistans samt en skadeståndsersättning från Vitales tidigare ägare om 17 miljoner kronor.

En utdelning om 1,00 kronor per aktie föreslås för helåret 2017.

Marknaden straffar Ambea AMBEA -1,33% Dagens utveckling och aktien handlas ned runt 4 procent en timme in i onsdagshandeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?