1515

Amazons elbilsuppstickare satsar på 500 miljarder i börsdebuten

Amazon-backade elbilstillverkaren Rivian Automotive kan komma att värderas till 60 miljarder dollar, motsvarande drygt 510 miljarder kronor, i samband med att bolaget noteras på börsen i New York nästa vecka.

Foto:Patrick T. Fallon

Bolaget erbjuder 135 miljoner aktier inom teckningsintervallet 57-62 dollar styck. Det framgår av dokument inskickade till finansinspektionen SEC, rapporterar Wall Street Journal. Rivian kan få in så mycket som 9,6 miljarder dollar i kapital om man hamnar i den övre delen av intervallet och att aktieägarna nyttjar en option som tillåter dem att köpa ytterligare 20 miljoner aktier.   Enligt källor till CNBC söker bolaget en värdering på över 60 miljoner dollar. 

Rivian har sedan starten erhållit 10,5 miljarder dollar i kapital. Bland uppbackarna finns Ford, som äger 12 procent, och Amazon som nyligen offentliggjort att man äger 20 procent av bolaget.

Med värderingen på 60 miljarder dollar blir Rivian det högst värderade av en mängd amerikanska startuper och nyligen noterade elbilsbolag, däribland Fisker och Lucid och strax under traditionella biljättar såsom Ford och Stellantis, skriver CNBC.

Rivian kommer att handlas på Nasdaq under kortnamnet RIVN.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?