ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Amazongrundaren planerar skicka upp människor i rymden nästa år

Jeff Bezos rymdbolag Blue Origin siktar på att skicka iväg människor till rymden nästa år, enligt säkerhetschefen Jeff Ashby. Det skriver The Daily Mail.

Blue Origins planer följer upp förra veckans framgångsrika flygning med den kapsel som människor är tänkta att färdas i till rymden.

Jeff Bezos, som är grundare till Amazon och numera världens rikaste person, är dock inte den enda superentreprenören med planer för rymden.

Richard Branson på Virgin har sagt att han personligen ska upp till rymden med hjälp av det egna rymdbolaget Virgin Galactic om sex månader.

Elon Musks SpaceX har kanske de största förväntningarna på sig då de planerar att skicka iväg de första astronauterna till den internationella rymdstationen, ISS, nästa år. Längre fram finns planer på att skicka bemannade raketer till Mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer