1515
Annons

Amazongrundaren planerar skicka upp människor i rymden nästa år

Jeff Bezos rymdbolag Blue Origin siktar på att skicka iväg människor till rymden nästa år, enligt säkerhetschefen Jeff Ashby. Det skriver The Daily Mail.

Blue Origins planer följer upp förra veckans framgångsrika flygning med den kapsel som människor är tänkta att färdas i till rymden.

Jeff Bezos, som är grundare till Amazon och numera världens rikaste person, är dock inte den enda superentreprenören med planer för rymden.

Richard Branson på Virgin har sagt att han personligen ska upp till rymden med hjälp av det egna rymdbolaget Virgin Galactic om sex månader.

Elon Musks SpaceX har kanske de största förväntningarna på sig då de planerar att skicka iväg de första astronauterna till den internationella rymdstationen, ISS, nästa år. Längre fram finns planer på att skicka bemannade raketer till Mars.

Tyskland får köpa gas av Förenade arabemiraten

Tyskland har säkrat gasleveranser från Förenade arabemiraten från och med december.

Foto:Håkon Mosvold Larsen

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz reser under helgen runt i arabländerna för att skaffa mer gas till Tyskland inför vintern, för att ersätta gasleveranserna från Ryssland.

Under lördagen var han i Saudiarabien, och under söndagen i Förenade Arabemiraten. Därefter ska han vidare till Qatar.

Nu har ett kontrakt tecknats om leveranser av flytande gas, LNG, med Abu Dhabi National Oil. Hur mycket gas det handlar om är inte känt, men de första leveranserna ska ske redan i december. Senare ska fler leveranser komma till det tyska gasbolaget RWE.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera