Annons

Amazon öppnar nya huvudkontor i New York och Virginia

Ehandelsjätten Amazon väntas på tisdagen meddela att bolagets andra och tredje högkvarter placeras i New York City respektive i norra Virginia, rapporterar Wall Street Journal

Därmed avslutas en tävling som från början stod mellan 238 olika kandidater med två vinnare. Andra städer kan dock också bli föremål för etableringar av stora Amazonanläggningar.

Det nya, andra huvudkontoret, som alltså delas upp på två enheter, väntas få så mycket som 25.000 anställda.

"Vi talar om den enskilt största ekonomiska utvecklingsaffären i New York Citys historia", sade borgmästaren Bill de Blasio på måndagskvällen, dock utan att direkt bekräfta att staden valts, enligt WSJ.

New York-etableringen görs i Long Island City i västra Queens, medan Virginakontoret placeras i Crystal City, strax söder om huvudstaden Washington DC.

Även konkurrenten Alphabet, Googles moderbolag, planerar en expansion i New York. Bolaget siktar på att fördubbla antalet anställda till närmare 14.000 under kommande år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?