ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Amazon öppnar nya huvudkontor i New York och Virginia

Ehandelsjätten Amazon väntas på tisdagen meddela att bolagets andra och tredje högkvarter placeras i New York City respektive i norra Virginia, rapporterar Wall Street Journal

Därmed avslutas en tävling som från början stod mellan 238 olika kandidater med två vinnare. Andra städer kan dock också bli föremål för etableringar av stora Amazonanläggningar.

Det nya, andra huvudkontoret, som alltså delas upp på två enheter, väntas få så mycket som 25.000 anställda.

"Vi talar om den enskilt största ekonomiska utvecklingsaffären i New York Citys historia", sade borgmästaren Bill de Blasio på måndagskvällen, dock utan att direkt bekräfta att staden valts, enligt WSJ.

New York-etableringen görs i Long Island City i västra Queens, medan Virginakontoret placeras i Crystal City, strax söder om huvudstaden Washington DC.

Även konkurrenten Alphabet, Googles moderbolag, planerar en expansion i New York. Bolaget siktar på att fördubbla antalet anställda till närmare 14.000 under kommande år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer