Annons

Amazon fortsätter massanställa – aktien stiger

E-handelsgiganten Amazon är ett av de bolag som ser ökad efterfrågan på grund av coronapandemin.

Nu meddelar bolaget att man ska anställda ytterligare 75.000 personer.

Amazons vd och grundare Jeff Bezos.
Amazons vd och grundare Jeff Bezos.Foto:Evan Vucci.

Karantän och social distansering har fått fler konsumenter att vända sig till e-handeln. Så sent som i mitten av mars rapporterade Amazon att man skulle anställda 100.000 personer i USA. De platserna är nu fyllda, men det räcker inte.

På måndagen meddelade bolaget att de ska anställa ytterligare 75.000 anställda till de olika verksamheterna. Om det uppfylls skulle nära en miljon personer jobba åt Amazon. I början av året hade företaget nära 800 000 hel- och deltidsanställda, förutom kontraktsanställda för leveranser.

För att attrahera nya anställda har Amazon även höjt minimilönen för de anställda med 2 dollar per timme för april. Totalt ska Amazon spendera över 500 miljoner dollar globalt för att höja lönerna för de anställda under coronapandemin.

Samtidigt riktas krav mot att Amazon ska stänga ned sin verksamhet under krisen. Bland annat har politiker, fackförbund och egna anställda uppmanat vd:n Jeff Bezos att stänga ned lagret i New York, vilket Di Digital har rapporterat.

Amazon-aktien stiger drygt 4 procent på börsen till 2.129 dollar, knappt 2 procent lägre än toppnoteringen på 2.170 dollar i mitten av februari.

Arbetslösheten skenar i USA på grund av krisen, liksom i andra länder. Men inom vissa branscher innebär krisen expansion. Varuhusjätten Walmart lovade i mars att anställa 150.000 personer medan distributionsföretaget Instacart klargjorde att 300.000 kontraktsanställda eftersöks.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?