1515
Annons

Amazon-ägda Twitch blockeras i Kina

Den Amazon-ägda plattformen Twitch har blockerats i Kina, efter en kraftig ökning av tittarantal i samband med Asiatiska spelen förra månaden. Det rapporterar GamesIndustry. 

Hemsidan är nu nere för majoriteten av användarna på det kinesiska fastlandet. Samtidigt har appen tagits bort från den regiondedikerade App Store-versionen. 

Twitch hamnade på tredje plats på listan över gratis appar under Asiatiska spelen som ägde rum i augusti. Asiatiska spelen eller Asiaden, är en asiatisk variant av olympiska spelen. Asiatiska spelen anordnas sedan 1951. 

Google-ägda YouTube är samtidigt helt blockerat i landet och Valve-ägda Steam har övervägt en censurerad version av plattformen för den kinesiska marknaden. 

Norge höjer säkerheten vid olje- och gasinstallationer

Norska polisen har vidtagit ett flertal åtgärder för att öka beredskapen runt norska olje- och gasinstallationer, framgår av ett pressmeddelande.

Redan i samband med att Rysslands övergrepp mot Ukraina inleddes den 24 februari ökade polisen beredskapen kring energinäringen, men nu ska den öka ytterligare efter de misstänkta explosionerna som demolerat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

”Händelsen i Östersjön utgör grund för att utöka och förstärka åtgärderna, men vi kan inte gå närmare in och kommentera enskilda åtgärder. För polisen handlar det om att bidra till att minska sårbarheten och säkra värden i en osäker situation”, säger beredskapschef Tone Vangen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera