1515

Almega: Fortsatt kompetensbrist i Sverige

Produktionstillväxten i den privata tjänstesektorn ligger kvar på en lägre nivå än 2017, och konjunkturen tycks ha toppat i tjänstesektorn. Inbromsningen beror framför allt på den utbredda bristen på personal, som hindrar tjänsteföretagen från att expandera. 

Det visar arbetsgivarorganisationen Almegas tjänsteindikator för det tredje kvartalet.

Efterfrågan ligger dock fortsatt på en hög nivå, även om det finns en förväntan om att efterfrågan kommer minska något de närmsta månaderna.

Arbetslösheten tycks ha bottnat tidigare i år och vänt upp något till 6,4 procent i augusti. Samtidigt är antalet lediga jobb i näringslivet relativt många, drygt 94.000 under andra kvartalet. Av de lediga jobben finns fyra av fem i tjänstesektorn.

"En stor andel lediga jobb i kombination med många arbetssökande visar att matchningen på den svenska arbetsmarknaden fortsatt fungerar dåligt och att företagen inte hittar den kompetens de behöver", skriver Almega. 

37 procent av de privata tjänsteföretagen uppger att brist på personal är det främsta hindret för att de ska kunna öka sin produktion, och i branschen datakonsulter och programmering är det nu hela 86 procent som säger att man har brist på personal.

Oavsett hur den nya regeringen ser ut måste den ha en rejäl reformagenda för att förbättra villkoren och förutsättningarna för företagande. 

Vad som behövs för att stärka Sveriges konkurrenskraft och säkra välfärden framöver, måste bli en central fråga för politiken den kommande mandatperioden. 

"Framförallt behöver vi reformer för att klara kompetensförsörjningen, liksom reformer som moderniserar både Lagen om anställningsskydd och som gör om Arbetsförmedlingens struktur och uppdrag", skriver Almega.


Innehåll från AkaviaAnnons

Här finns de bäst betalda chefsjobben

Chefer inom åklagarväsendet samt bank och finans är de som har bäst betalt bland cheferna. Det visar statistik från Akavia, det nya fackförbundet för akademiker.

– De har höga krav på sig att fatta tunga beslut och ta ansvar för dem. Därför värderas deras prestationer högt, säger Akavias löneexpert, Caroline Lindeberg. 

Som chef bär du ett stort ansvar och det ska du ha betalt för. Lönen ska spegla din skicklighet, hur svårt och ansvarsfullt ditt arbete är och hur du bidrar till verksamhetens utveckling. 

Lönen påverkas även av andra faktorer som exempelvis var i landet du arbetar. Chefer i norra Sverige har en medianlön på knappt 58 000 kronor i månaden, medan stockholmscheferna tjänar 70 000 kronor i månaden. 

Expertens 10 bästa tips för högre lön 

Ansvar betalar sig 

Akavias lönestatistik visar att chefers medianlön i kommunal sektor ligger lägre än för chefer i den privata sektorn, 60 000 kronor respektive 70 500 kronor i månaden. Statligt anställda chefer har en medianlön på 64 700 kronor.

– Och ser vi till branscher är det chefer inom bank och finans, försäkring och telekom som tjänar mest, omkring 80 000 och 81 000 i månaden, säger Caroline Lindeberg. 

– Även titeln spelar roll, om du är chef ska du undvika titlar som gruppledare eller ansvarig och istället förhandla till dig en chefstitel då det kan motivera en högre lön i organisationen. Du ska ha en titel som tydligt speglar ditt ansvar inom organisationen. 

Insyn i företagets ekonomi 

Akavia bildades i januari 2020 av Jusek och Civilekonomerna och samlar i dag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare, kommunikatörer och chefer. Som medlem har du inte bara tillgång till inkomstförsäkring och individuell rådgivning, utan också Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.  

– Med vår statistik får du en uppfattning om löneläget för chefer och ett bra riktmärke inför ditt lönesamtal. Men det är först när du finfördelar den som den blir riktigt spännande och användbar. Då blir den ett vasst verktyg i löneförhandlingen, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia.

Var också medveten om att det är när du byter jobb som du har chansen att göra de stora lönekliven. Framför allt om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom organisationen och får nya arbetsuppgifter. 

– En viktig aspekt om du är chef är att du har insyn i företagets ekonomi. Det kan vara en stor fördel i löneförhandlingen, men även en nackdel. Om du vet att det går dåligt för företaget finns en risk att du tar för stort ansvar och backar från den löneökning du är värd, säger Lee Wermelin.  

Så får du rätt lön som chef  

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?