ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Alm Equity: Byggstarter kommer att skjutas upp

Nu väntar tuffare tider för bostadsproducenter och tiotusentals planerade bostäder kan komma att skjutas på framtiden.

Det säger Alm Equitys vd Joakim Alm till Svenska Dagbladet Näringsliv.

"Det är självklart att mängder av byggstarter kommer att skjutas på framtiden", säger Alm Equitys vd Joakim Alm till Svenska Dagbladet Näringsliv.

Han konstaterar i artikeln att antalet byggstarter på bostadsområdet har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren: från cirka 35.000 bostäder per år till det dubbla.

"Vi ser en spekulationsvåg på marknaden. Stigande bostadspriser har drivit upp produktionspriser och byggrättspriser. Nu håller det här på att justeras", säger Joakim Alm som även hävdar att byggbolagen kommer att sitta med överkapacitet och "för mycket folk".

"Det kan ta nio månader innan bostadsförsäljningen kommer igång, och detta är riskabelt om bolaget köpt dyra byggrätter i ett område där man kanske också möter en säljvåg efter spekulationsköp", säger Alm Equitys vd också.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer