Annons

Allt fler svenska miljardärer – tronskifte i toppen

Antalet storm- och superrika svenskar ökar, visar Veckans Affärers årliga miljardärslista. 

I år är listan utökad med flera nya namn. Totalt ingår 191 personer, vilket är en ökning med 3 procent jämfört med fjolåret.

Antonia Ax:son Johnson, Stefan Persson och Jacob de Geer.
Antonia Ax:son Johnson, Stefan Persson och Jacob de Geer.Foto:Amanda Lindgren/TT

Enligt tidningen genomgår dessutom listan något av ett generationsskifte, där fler nu ingående personer blivit rika på tech än på industri och handel. 

Även i den absoluta toppen har ett skifte skett sedan Ikea-grundaren Ingvar Kamprads bortgång för snart ett år sedan. På tronen sitter nu i stället H&M:s storägare och styrelseordförande Stefan Persson.

Helt nya på listan finns ett antal techmiljardärer, bland andra Izettle-duon Jacob de Geer och Magnus Nilsson, Delivery Heroes Niklas Östberg.

Även de superrika svenskarna – de som kan räkna sig som miljardärer i dollar räknat – ökar snabbt. Enligt VA:s lista har antalet svenska dollarmiljardärer ökat med 11 procent i år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?