Annons

Allra-vd:ns villa såld för 92 miljoner

Alexander Ernstbergers villa på Lidingö har sålts för 92 miljoner, skriver Expressen. Efter att lån och mäklararvode betalats kvarstår drygt 40 miljoner till pensionsspararna.

Enligt mäklaren Niklas Berntzon är affären dock inte slutförd än.

Alexander Ernstberger
Alexander ErnstbergerFoto:Joey Abrait

Allra-grundaren och tre andra män med kopplingar till fondbolaget Allra har dömts i hovrätten till mellan fyra och sex års fängelse för bland annat grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. De har också dömts till 170 miljoner i skadestånd, plus ränta.

Det är de pengarna som Kronofogden nu arbetar med att driva in.

Den tidigare Allra-vd:n Alexander Ernstberger köpte villan på Lidingö år 2016 för 50 miljoner kronor. Det var då årets dyraste husaffär, vilket drog till sig uppmärksamhet och ledde till medial granskning av fondbolaget Allra.

Nu är det omsusade huset på Lidingö alltså sålt. Efter att 50 miljoner i lån betalats till Ålandsbanken och drygt en miljon dragits av i mäklararvode kan Kronofogden lägga vantarna på resten, drygt 40 miljoner kronor. Pengarna kommer att föras tillbaka till Pensionsmyndigheten.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera