ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Allra lägger ner Dubai-bolag

  • Alexander Ernstberger, vd för Allra. Foto: Hampus Andersson

Fondbolaget Allra kommer lägga ned sitt dotterbolag i Dubai och varslar nu ett hundratal anställda. Det säger Allras vd Alexander Ernstberger i en intervju med SvD Näringsliv.

I samband med Pensionsmyndighetens granskning av Allra stoppades internhandeln mellan Allras PPM-fonder och mäklarbolaget i Dubai. Nu har bolaget beslutat att verksamheten ska läggas ned, skriver SvD Näringsliv.

”Det är för dyrt att ha den infrastrukturen om det inte är möjligt att handla med vår koncerninterna motpart”, säger Alexander Ernstberger till SvD Näringsliv.

Allra har överklagat Pensionsmyndighetens beslut att avregistrera bolagets fonder från fondtorget och frågan ligger för tillfället hos Kammarrätten. Många sparare har dock valt att flytta sina pengar och nu varslar Allra ett hundratal anställda.

”Det påverkar inte bara bolaget och ägarna utan även kunder och anställda. Vi har initierat förhandlingar med fackförbunden. Vi har ett hundratal anställda som nu varslas”, säger Alexander Ernstberger till SvD Näringsliv.

Tyck till