Annons

Allra-direktörens våning tömd innan Kronofogden hann dit

Den häktade Allra-direktören Erwan Mersins våning på Östermalm i Stockholm tömdes på värdeföremål innan domstolen hann frysa hans tillgångar, skriver Expressen.

Allra
AllraBild:Jonas Ekströmer

Polisen misstänker att den hastiga flyttoperationen utlöstes av kronofogdens razzia mot Alexander Ernstbergers lyxvilla på Lidingö i början av förra veckan, skriver Expressen.

Vittnen till Expressen säger att de hörde skrap från lägenheten och att flytten pågick i omgångar under flera dygn.

Våningen som består av fyra rum och kök på 116 kvadrat med ett uppskattat marknadsvärde på mellan 14 och 16 miljoner kronor har spärrats för försäljning. Mersins tillgångar upp till ett värde på 242 miljoner kronor har frysts.

I måndagskväll häktades Allra-direktören Ewran Mersin, 40, i sin fråvaro vid Stockholms tingsrätt, misstänkt för grov trolöshet mot huvudman - ett brott som kan ge upp till sex års fängelse. De misstänkta brotten ska ha begåtts under 2012.

Ewran Mersin är i dag vd för Allras Dubairegistrerade kapitalmarknadsbolag, Allra Capital Markets/Allra International Ltd i Dubai. Allras Dubaibolag misstänks ha använts för att mjölka Allras pensionsfonder på pengar genom avancerade upplägg med finansiella instrument och höga avgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera