Alligator ökar förlusten i fjärde kvartalet

Forskningsbolaget Alligator Bioscience  redovisar ett resultat efter skatt på -59,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-30,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:84 kronor (-0:43).

Rörelseresultatet blev -59,3 miljoner kronor (-30,1). Nettoomsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (25,6).

Fas 1-studien med läkemedelskandidaten Ator-1015 uppges fortlöpa väl. Utvärdering inleds för närvarande med doser om 400 milligram motsvarande cirka 6 milligram per kilo givet varannan vecka.

Doserna som nu kommer testas ligger på högre nivåer än för Bristol-Myers Squibbs godkända läkemedel Yervoy inom läkemedelsklassen CTLA-4.

”Detta är lovande utifrån att Ator-1015 utvecklas i syfte att lösa biverkningsproblematiken med dagens behandling”, säger Alligator ATORX +5,62% Dagens utveckling s vd Per Norlén i vd-ordet.

Under 2020 siktar Alligator på att färdigställa den pågående fas 1-studien med Ator-1015, starta en monoterapistudie i fas 1b-studie inom ramen för den pågående fas 1-studien samt lämna in en ansökan för studiestart av en kombinationsstudie i fas 2.

Ator-1015 utvecklas som en tumörriktad behandling av spridd cancer med dubbel immunaktiverinsfunktion.

För mitazalimab siktar Alligator på att skicka in en ansökan till läkemedelsmyndigheterna om studiestart för en kombinationsstudie i fas 2. Läkemedelskandidaten utvecklas för olika former av spridd cancer.

Alligator uppger att de sedan slutet av 2019 har intensifierat arbetet med att hitta lämpliga partners för bland annat läkemedelskandidaten mitazalimab.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?