ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Kvartalsrapporter Q4 2019

Alligator ökar förlusten i fjärde kvartalet

Forskningsbolaget Alligator Bioscience  redovisar ett resultat efter skatt på -59,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-30,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:84 kronor (-0:43).

Rörelseresultatet blev -59,3 miljoner kronor (-30,1). Nettoomsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (25,6).

Fas 1-studien med läkemedelskandidaten Ator-1015 uppges fortlöpa väl. Utvärdering inleds för närvarande med doser om 400 milligram motsvarande cirka 6 milligram per kilo givet varannan vecka.

Doserna som nu kommer testas ligger på högre nivåer än för Bristol-Myers Squibbs godkända läkemedel Yervoy inom läkemedelsklassen CTLA-4.

”Detta är lovande utifrån att Ator-1015 utvecklas i syfte att lösa biverkningsproblematiken med dagens behandling”, säger Alligators vd Per Norlén i vd-ordet.

Under 2020 siktar Alligator på att färdigställa den pågående fas 1-studien med Ator-1015, starta en monoterapistudie i fas 1b-studie inom ramen för den pågående fas 1-studien samt lämna in en ansökan för studiestart av en kombinationsstudie i fas 2.

Ator-1015 utvecklas som en tumörriktad behandling av spridd cancer med dubbel immunaktiverinsfunktion.

För mitazalimab siktar Alligator på att skicka in en ansökan till läkemedelsmyndigheterna om studiestart för en kombinationsstudie i fas 2. Läkemedelskandidaten utvecklas för olika former av spridd cancer.

Alligator uppger att de sedan slutet av 2019 har intensifierat arbetet med att hitta lämpliga partners för bland annat läkemedelskandidaten mitazalimab.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer