1515

Alligator har lämnat in ansökan för start av fas 2-studie

Alligator Bioscience har lämnat in en så kallad CTA-ansökan (Clinical Trial Authorization) till berörda tillsynsmyndigheter för att starta en fas 2-effektstudie med Alligators helägda CD40-riktade antikropp mitazalimab.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den kommande fas 2-studien Optimize-1 är en öppen, multicenterstudie som utvärderar den kliniska effekten av mitazalimab i kombination med kemoterapi hos patienter med spridd bukspottkörtelcancer. Optimize-1-studien kommer att utföras på flera kliniker i Europa och omfattar upp till totalt 66 patienter. Inkludering av den första patienten planeras under första hälften av 2021 och kommer att börja med en run-in-period för att bestämma den bästa dosen för kombinationen med kemoterapi.

Läkemedelskandidaten mitazalimab har tidigare genomgått två kliniska fas 1-studier, en utförd av Alligator ATORX -6,61% Dagens utveckling och en utförd av Janssen Biotech, vilka båda visat positiva kliniska data med en hanterbar säkerhetsprofil samt tidiga tecken på effekt, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?