1515

Alligator Bioscience presenterar nya resultat

Forskningsbolaget Alligator Bioscience har kommit med nya prekliniska data som innefattar säkerhetsstudier vilka stöder en god tolerabilitetsprofil för läkemedelskandidaten ATOR-1017.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

ATOR-1017 är en monoklonal antikropp som utvecklas för behandling av spridd cancer.

Resultaten från en standardiserad analys som mäter cytokinfrisättning, en vanlig biverkning av immunterapi, visade på låga nivåer. I linje med detta tolererades ATOR-1017 väl i en toxikologistudie med upprepad dosering utan några tecken på biverkningar, uppger bolaget. 

"Vi kommer nu att fortsätta de CTA-förberedande aktiviteterna för att kunna inleda kliniska studier i cancerpatienter nästa år", säger Christina Furebring, forskningschef på Alligator ATORX -5,25% Dagens utveckling , i en kommentar i pressmeddelandet.

Resultaten kommer att presenteras vid den vetenskapliga konferensen 4th CRI-CIMT-EATI-AACR International Cancer lmmunotherapy Conference som hålls i New York den 30 september-3 oktober 2018.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?