1515
Annons

Alligator Bioscience presenterar nya resultat

Forskningsbolaget Alligator Bioscience har kommit med nya prekliniska data som innefattar säkerhetsstudier vilka stöder en god tolerabilitetsprofil för läkemedelskandidaten ATOR-1017.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

ATOR-1017 är en monoklonal antikropp som utvecklas för behandling av spridd cancer.

Resultaten från en standardiserad analys som mäter cytokinfrisättning, en vanlig biverkning av immunterapi, visade på låga nivåer. I linje med detta tolererades ATOR-1017 väl i en toxikologistudie med upprepad dosering utan några tecken på biverkningar, uppger bolaget. 

"Vi kommer nu att fortsätta de CTA-förberedande aktiviteterna för att kunna inleda kliniska studier i cancerpatienter nästa år", säger Christina Furebring, forskningschef på Alligator ATORX +5,80% Dagens utveckling , i en kommentar i pressmeddelandet.

Resultaten kommer att presenteras vid den vetenskapliga konferensen 4th CRI-CIMT-EATI-AACR International Cancer lmmunotherapy Conference som hålls i New York den 30 september-3 oktober 2018.

Gasutsläppet från Nord Stream närmar sig ett slut

Under söndagen kan utsläppen från Nord Stream 1 i Östersjön upphöra. Stoppet är nödvändigt för att kunna utreda läckorna i de båda gasledningarna.

Gasläckan vid Nord Stream 2, bild från den 27 september.
Gasläckan vid Nord Stream 2, bild från den 27 september.Foto:Danska Försvaret

Efter det att läckaget upptäcktes i tisdags har flödet successivt minskat från den ryska ledningen.

När Kustbevakningen under lördagen genomförde en flygobservation över de två läckorna i den svensk ekonomiska zonen konstaterades att det större utsläppet var 100 meter i diameter och det mindre till 15 meter i diameter.

Efter dialog med Nord Stream är prognosen enligt Kustbevakningen fortfarande att utsläppet i Östersjön ska upphöra under söndagen. Myndigheten skriver i lördagens lägesuppdatering att man ”inom ramen för miljöräddningsuppdraget tar höjd för att utsläppet kan pågå längre än så”.

Säkerhetszonen som upprättades efter det misstänkta sabotaget har ännu inte förändrats. Enligt Sjöfartsverket bör man hålla ett avstånd till läckorna på minst fem sjömil (9,3 kilometer), och för flygtrafik gäller 3.500 fot (drygt 1.000 höjdmeter).

Under lördagen rapporterade danska medier, med hänvisning danska Energistyrelsens Twitter, att Nord Stream 2 helt hade tömts på gas. Uppgifterna ändrades dock senare till att gas inte längre läcker ut från den skadade ledningen då det enligt den danska myndigheten uppstått en jämvikt mellan gas- och vattentrycket.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera