1515

Alliansen går vidare med misstroendeförklaring mot Hultqvist

Alliansen går vidare med misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Det innebär att det finns en riksdagsmajoritet för avsätta försvarsministern.

 

Bild:TT

Efter statsminister Stefan Löfvens pressträff, där han meddelade att regeringen ombildas men att försvarsminister Peter Hultqvist sitter kvar, har Alliansen suttit i möte.

Nu har Alliansledarna kommit fram till ett beslut. Misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist kvarstår.

"Misstroendet mot Peter Hultqvist är detsamma som i går. Det här handlar om Sveriges säkerhet och enskildas personers säkerhet. Det här är den största säkerhetskrisen på decennier", säger M-ledaren Anna Kinberg Batra.

I pressmeddelandet skriver Alliansen att hanteringen av säkerhetskrisen visar på stora brister i regeringens arbete och ansvarstagande.

"Vi välkomnar därför att detta granskas även i riksdagens konstitutionsutskott", skriver Alliansens partiledare i pressmeddelande.

Tidigare i dag har Sverigedemokraterna meddelat att de fortsatt stödjer en misstroendeförklaring mot försvarsministern.

Alliansen begär inte ett extrainsatt riksdagssammanträde utan yrkar på att misstroendeomröstningen genomförs när riksdagen öppnar i höst.

"Då väcker vi misstroendeförklaring mot Peter Hultqvist (S), såvida inget nytt skulle ha framkommit som skulle ge skäl till en förändrad bedömning", säger Liberalernas partiledare Jan Björklund till TT.

Vad skulle det kunna vara?

"Jag kan inte överblicka det, i och med att det är 1,5 månad dit så vill jag ändå säga det," säger Björklund.

Han välkomnar statsministerns besked att Anders Ygeman och Anna Johannsson får lämna regeringen.

"De bär ett stort ansvar för den säkerhetskris som Sverige har hamnat i. Men samma ansvar bär försvarsminister Peter Hultqvist. Så vår kritik mot honom kvarstår. Han har precis samma ansvar i det här som Ygeman", säger Björklund till TT

 


Innehåll från CenovaAnnons

Lång erfarenhet av medicinteknik – satsar nu på läkemedel

I snart 50 år har Cenova i rollen som kontraktstillverkare tillverkat och förpackat framförallt medicintekniska produkter. Tillverkningen har fokuserats på medicinteknik men omfattar även angränsade produktkategorier med liknande krav på spårbarhet, renhet och sterilitet. Produkter som till exempel används inom läkemedels- eller livsmedelsindustrin där krav på renhet är betydande.

På senare år har dock efterfrågan och intresset från marknaden visat en tydlig trend. Medicintekniska produkter som inkluderar läkemedel efterfrågas oftare. Med anledning av detta är det nu dags att skriva ett nytt kapitel i Cenovas långa historia.

* Det är en tydlig trend på marknaden. Kombinationsprodukter verkar bli allt vanligare och efterfrågan på att lägga all tillverkning och packning på ett och samma ställe ökar. Vi är ju redan vana av att ta helhetsansvar inom medicinteknisk tillverkning, där vi hanterar hela flödet från inköp till sterilisering. Det ska bli fantastiskt kul att ta steget in mot läkemedel och applicera det vi är bra på även där, säger Johannes Kask, marknadschef på Cenova.

Arbetet med att komplettera verksamheten med det nya affärsområdet har pågått en tid och startade med en GAP-analys mot befintlig verksamhet. Skillnaderna kan anses både små och stora och balansen att göra vad som krävs men att inte påverka befintliga processer och rutiner i för stor utsträckning är extremt viktig.

* Steget kan bedömas som stort, men med flera stora kunder inom läkemedelstillverkning har vi i decennier påvisat vår förmåga att leva upp till de förväntningar som krävs i den typen av tillverkning. Det ger en stor trygghet i att vi kommer att klara av resan på bästa tänkbara sätt, fortsätter Johannes.

Fakta om Cenova
Grundades:
1972
Personalstyrka: 120
Omsättning: 130 miljoner 2020
Kärnprocesser: Renrumstillverkning i form av Formsprutning, Vakuumformning, Montering, Svetsning, Limning, Förpackning samt de efterföljande processerna Packning och Sterilisering.
Cenova arbetar med allt från små innovationsbolag och startups till multinationella läkemedelskoncerner. Ingen kund är för liten eller för stor för Cenova.

Besök oss för mer information 

Mer från Cenova

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cenova och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?